Parks Bonifay

Ai grija de echipamentul tau

De 15 ani aud tot felul de idei nastrusnice despre cum sa ai grija de echipamentul de wakeboard. De la dat cu ceara pe talpa sa alunece mai bine pana la bagat bootsii in cuptor ca sa-i faci custom si curatat costumul de neopren in masina de spalat.

Pentru ca practicam un sport aparte si pentru ca nimeni nu s-a nascut invatat, va impartasesc mai jos cele mai bune tehnici de a va proteja si intretine pentru cat mai mult timp echipamentul in conditii perfecte.

Wakeboardul – nu are nevoie de niciun fel de substanta care sa-l intretina; el trebuie doar sa fie manuit cu grija, sa nu fie scapat pe jos, sa fie asezat cu grija in masina, si protejat in timpul transportului; pentru ca in ziua de azi toate wakeboardurile de top au in compozitie carbon, iar boardul se poate sparge cu usurinta. Nu trebuie lasat in soare pentru mult timp, deoarece orice suprafata ar avea (lucioasa, mata, sintered base) se decoloreaza din cauza expunerii excesive la soare.

Boots (legaturi wakeboard) – Este indicat ca dupa ce am facut wakeboard si am ajuns acasa, sa scoatem wakeboardul din board bag (geanta de transport) si sa lasam bootsii sa se usuce. Daca bootsii vostri sunt Ronix si vreti sa-i modificati custom, pe piciorul vostru, atunci contactati distribuitorul oficial Ronix in Romania si ei ii vor modifica cu ajutorul aparatului special Ronix.

Neoprenul – se spala periodic prin asezarea in cada cu apa calda si sapun lichid pentru 30 min dupa care se clateste doar in apa simpla tot lasandu-se in cada jumate plina. Se pune la uscat pe un umeras, fara a fi stors. Prin stoarcere se deterioreaza atat materialul cat si cusaturile. Dupa ce am folosit neoprenul este indicat sa-l punem la scurs pe un umeras, iar seara cand ajungem acasa sa-l scoatem din geanta si sa-l lasam sa se usuce total.

Vesta – se spala si se intretine la fel ca si neoprenul.

Nu uitati: orice echipament lasat in soare excesiv incepe sa se decoloreze sau deterioreze.

Metode de protectie:

Pentru a putea beneficia cat mai mult timp de echipamentul nostru este indicat sa-l protejam prin folosirea gentilor de transport sau “board bag”, cum le zicem noi. Acestea pot fi utile din mai multe puncte de vedere:

– daca vrei sa-ti cari tot echipamentul plus haine de rezerva si prosoape, la lac, atunci o geanta de transport full padded sau half padded este ce-ti trebuie.

– daca esti un rider inrait si iti cari echipamentul cu tine in avion atunci iti trebuie fara doar si poate un board bag full padded. In ultimul camp in care am fost, cei de la aeroport mi-au aruncat board bag-ul pe banda, chiar in fata mea, imediat dupa ce-i rugasem sa aibe grija de el (avand si rezervare pentru echipament sportiv) asa ca board bag-ul full padded m-a salvat si pe mine de nervi si cel mai important – a salvat si echipamentul de stricaciuni.

– daca, in schimb, esti un tip/a mai chill si te duci doar cu wakeboardul pe lac, atunci iti recomand cu caldura un sleeve de neopren ce-ti permite sa cari boardul de la masina la lac si invers si chiar sa-ti lasi wakeboardul in sleeve seara, pentru ca designul si forma sa permit aerisirea si uscarea bootsilor fara probleme. In plus, ti se vede si minunatia de board cand mergi cu el pe umar :D

 

 

 

Comments

comments