mastercraft

Ce barca sa-mi iau?

Foarte multi cunoscuti si prieteni ne intreaba ce barca de wakeboard si/sau ski-nautic le-am recomanda. Si de unde-si pot procura una.

Pentru ca mirajul pretului in dolari ii amageste pe multi, ei nefiind la curent cu legile in vigoare in Romania, prima idee este sa le aduca din America. Ei bine, acest lucru este imposibil. Nu, nu este imposibil sa le aduca, ci este imposibil sa le inmatriculeze daca ele sunt aduse din America si nu au fost gandite pentru Europa; deoarece inmatricularea lor in Romania sau in oricare tara din Europa presupune ca ambarcatiunea sa aiba anumite extrasuri gandite pentru EU. In plus taxele vamale si restul de taxe ce trebuie platite sunt un mare impediment.

Apoi, dupa ce isi relocheaza cercetarea pe Europa :) raman problemele actelor (care presupun conditii diferite pentru fiecare tara), a transportului, a verificarii ambarcatiunii, si indata ce se aduce ambarcatiunea in tara, inmatricularea ei.

Dupa ce au reusit toate aceste lucruri, ramane cea mai importanta problema, cea a service-ului! In caz ca ti se intampla ceva, sau vine toamna si trebuie pregatita de iernare, sau pur si simplu barca nu mai porneste, ce e de facut?? La cine se apeleaza? Barcile din ziua de azi sunt toate pline de electronica, au display-uri lcd in loc de ceasuri, si soft-uri ce-ti regleaza tot inclusiv viteza de croziera. De exmplu MasterCraft are un soft special ce-ti permite conectarea iPhone-ului la barca si seteaza automat viteza in functie de rider-ul setat pe iPhone – ii tine minte numele si viteza cu care el se da de obicei.

Dar revenind la problema noastra, ce faci daca barca nu mai merge cum trebuie? Unii posesori de barci au incercat alternativa cu mecanicii auto – bad idea – barca nu este o masina si are nevoile ei speciale, daca are un motor si volan nu inseamna ca se repara la fel ca o masina. Au facut multi aceasta greseala si au regretat. E bine sa invatam din greselile altora si sa nu aibe de suferit ambarcatiunea noastra :)

Ei bine, am vesti bune! Incepand cu 2014 WakeShop.ro va pune la dispozitie categoria Barci – unde puteti gasi ambarcatiuni noi si second-hand, special destinate practicantilor de ski-nautic si wakeboard. Voi va alegeti barca, iar ei se ocupa de tot, in plus, daca peste ani intampini vreo problema cu barca, cu un singur telefon se rezolva. Mini-tehnicus-ul lor va veni si dupa o “consultatie” a barcii va rezolva problema. Ei au piese de rezerva pe stoc si sunt foarte pasionati de ceea ce fac.

Asa ca raspunsul meu pentru toti cei interesati de achizitia unei ambarcatiuni este www.WakeShop.ro

MasterCraft

 

 

 

 

Comments

comments