Shota Tezuka

Mandurah World Cup 2014

Anul acesta am urmarit indeaproape etapa de Cupa Mondiala ce a avut loc in Mandurah, Australia. Au fost rezultate interesante dar cel mai interesant mi s-a parut finalul si am hotarat sa urmaresc live atat finala baietilor cat si a fetelor. Recunosc, am avut favoritii mei si am urlat cat am putut atunci cand s-au dat ei. Din pacate Amber Wing daca nu ar fi avut cele 2 cazaturi, una chiar la trickul de wild card lua clar locul intai. Nu spun acest lucru pentru ca este unul dintre riderii mei preferati ci pentru ca stilul ei este unul aparte, mai precis este foarte puternica, are inaltime si este foarte sigura in miscari, iar ca sa fim cinstiti aceste 3 calitati nu prea se gasesc impreuna in stilul fetelor. Sunt putine cele care stapanesc asa bine trickurile si deobicei au deja cateva titluri de campioane in palmares. Deci cu cele 2 cazaturi Amber a iesit pe locul 4.

Pentru finala baietilor am “pariat” pe Shota Tezuka, pentru ca el este unul dintre viitorii campioni mondiali in viziunea mea. Face trickuri foarte grele la inaltimi foarte mari, iar stilul sau este unul aparte, poate si de aceea a fost anuntat de catre prezenentator drept “Japanese Super Star Shota Tezuka!” Ah, si ar mai fi un “amanunt”… cand se afla in America este elevul marelui Parks Bonifay! Deci practic pentru Shota orice este posibil!

Dupa ce s-au terminat semifinalele, Shota si prietenul lui Harley Clifford ne-au facut o demonstratie de wakeboard la 2 saule si putem spune ca s-au distrat copios, iar printre altele au aratat si cum dau wakeboarderii Hi 5 :)

A 2 a zi insa, Shota n-a prea fost in apele lui si a avut aceleasi 2 cazaturi exact ca Amber Wing, una dintre ele fiind chiar la aterizarea trickului de wild card. Si la fel ca Amber Wing s-a situat pe locul 4. In final podiumul a fost ocupat in totalitate de australieni, o si mai mare bucurie avand in vedere locatia si patriotismul lor ;)

Rezultate finale:

Baieti:

1. Harley Clifford – AUS

2. Cory Teunissen – AUS

3. Tony Iacconi – AUS

Fete:

1. Raimi Merritt – USA

2. Nicola Butler – USA

3. Caroline Djupsjo – SWE

Comments

comments