Junior

Wakeboard boots sau legaturile noastre de “toate zilele”

De ce este foarte important sa ai un boot bun? Boot-ul face practic jumatate din treaba wakeboardului! Ai un wakeboard bun, ce ti se potriveste ca si stil si ai nevoie de un boot care sa miste boardul in fractiunea de secunda in care tu vrei acest lucru si sa faca miscarea pe care tu ti-o doresti fara prea mult efort.

In primul rand iti trebuie un boot care sa fie exact numarul tau.

In al doilea rand ai nevoie de un boot inchis in fata. Controlul unui boot inchis in fata fata de cel al unei legaturi deschise este ca diferenta dintre o sanda si un pantof sport. Spune-mi in ce ai juca tu … fotbal, de exemplu? Cu ce ai mai bun control? E clar pentru toata lumea, iar un fotbalist profesionist nici macar nu ar incerca vreodata sa suteze o minge daca ar fi incaltat in sandale. La fel si la wakeboard, riderii profesionisti folosesc bootsii ce le ofera cel mai bun control.

In al treilea rand este important ca piciorul tau sa stea perfect in boot si sa nu te jeneze nimic, daca ai glezna mai subtire bootul trebuie sa se muleze pe ea, daca ai glezna mai groasa bootul trebuie sa fie mulat pe ea dar fara a strange. La fel daca ai platfus, piciorul lat sau alte particularitati. Dar cum este posibil acest lucru? E simplu, alegi un boot care se poate modifica custom pe piciorul tau si in caz ca ceva nu este cum iti doresti apelezi la profesionisti care ti-l modifica cu aparatul lor special. Ronix fabrica astfel de bootsi, ei fiind si singurul brand care-ti dau posibilitatea de a modifica tot interiorul bootsilor. Ronix Cooker sau aparatul minune se gaseste in Romania la distribuitorul oficial www.RonixStore.ro, iar operatiunea este gratuita pentru toti clientii lor.

In afara de modificarea lor pentru a ti se mula perfect pe picior, bootsii Ronix pot fi modificati ca si lungime, mai precis daca iti creste piciorul (ma refer aici in cazul copiilor) bootsii se pot modifica cu jumatate de numar si astfel te poti bucura de ei inca un sezon.

In al patrulea rand o legatura de wakeboard trebuie sa aiba un sistem de inchidere care sa-ti stranga tot bootul. Cel mai avansat sistem are 2 seturi de sireturi independente ce asigura nu numai exteriorul bootului dar si interiorul sau cu prinderile specifice ale gleznei.

Acum ceva timp va povesteam ca ma dau pe wakeboard cu degetul de la picior rupt si acest lucru este posibil deoarece folosesc un model camber de board si un boot de ultima generatie. Nu e niciun secret pentru nimeni ca modelul de rocker camber a fost introdus in wakeboarding de catre Ronix anul acesta si de asemenea ca boot-ul inchis in fata (close toe) a fost inventat tot de Ronix Wakeboards in 2006. De ce va spun acest lucru: pentru ca wakeboardul camber te ajuta sa stai cu greutatea egala pe ambele picioare si sa ai o pozitie anatomica corecta, astfel nefortand piciorul din spate (in cazul meu el fiind si cel partial accidentat) iar boot-ul facut perfect nu apasa in niciun fel degetele si nu-ti creaza puncte de presiune unde nu este cazul.

Un boot bun este la fel de important ca un wakeboard bun deoarece ele iti redau bucuria de a te da si iti imbogatesc palmaresul de trickuri.

Ronix Boots details

 Boots Ronix Parks OneRonix Boots Frank One

Comments

comments